Resor och andra evenemang

Varje år anordnar föreningen en resa till kulturella och intressanta mål i Värmland, med koppling till vårt nummer med geografiskt tema. Ibland bjuder vi in till enstaka kulturevenemang. Vi medverkar även vid bokmässor och andra publika arrangemang.
Här nedanför kan du se en del av det som hänt de senaste åren. 


Kulturresa i Hagforsbygden 2019

 

 bild1

Utan Uddeholm inget Hagfors! Det lärde vi oss med all tydlighet under 2019 års medlemsresa, närmare bestämt den 25 maj 2019.

Läs mer

2018 års kulturresa till Kristinehamn

 IMG 5388 Copy

Värmländsk kulturs kulturresa gick i år till Kristinehamn och byggde på samma tidskrifts nr 1 för i år, som alltså handlade om just Kristinehamn. Redaktör för numret var journalisten Anita Lillemägi, bosatt i staden.

Läs mer

Kulturutflykt i Bergslagen 2017

 IMG 5568 jpg

I nästan 40 år har Föreningen Värmlandslitteratur arrangerat resor till intressanta platser i Värmland. Under senare år har det skett i samarbete med föreningen Värmländsk Kultur, som har som princip att styra resorna till nejder, som senast varit temat i tidskriftens Värmländsk kultur. Alltså begav vi oss denna gång till Filipstads bergslag. Ett fyrtiotal resenärer var vi och reseledare Olle Österling och Lill Nilsson

Läs mer

Kyrkkaffe oktober 2016

 kyrkkaffe20161

Söndagen den 23 oktober 2016 stod Värmländsk kultur för söndagens kyrkkaffe efter högmässan i Karlstads domkyrka där Maria Leroy Olofsdotter Bråkenhielm predikat. Kaffet var mycket uppskattat, inte minst kakorna. Nedan återfinns de utlovade recepten!

Läs mer

Nordvärmland 2016

nv kors

Årets första nummer av Värmländsk Kultur handlade om Nordvärmland och således gick årets kulturresa just till norra Värmland. Guide var Torleif Styffe för resan i nordligaste Värmland fram till Branäs. Ingen vet mer om denna bygd än just han, mannen bakom den digitala historieboken "Nordvärmland från istid till nutid" och utgivningen av Dalbyordboken, som med sina 24 000 uppslagsord torde vara världens största ordbok på mål. Torleif berättade om männen bakom ordboken, två språkgenier, Karl L:son Bergkvist och Jacob Jacobsson, och om poeter med rötter i nordligaste Värmland som Jakob Karlstam och Oscar Larsson, kommunalman i Norra Finnskoga och duktig poet.

Läs mer

logoE-post kansli: kansliet@varmlandsk-kultur.com   Telefon 054-10 06 19   Postadress: Verkstadsgatan 1, 652 19 Karlstad
Besöksadress: Verkstadsgatan 1, Karlstad   Bankgiro 5681-7091